Onko demokraattinen kehitys tulossa tiensä päähän?

Aihealueet Nettidemokratia – mahdollisuudet ja vaarat Onko demokraattinen kehitys tulossa tiensä päähän?

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  MikkoMäkelä 1 vuosi sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #642 Vastaus
  Hyödyllinen
  Up
  1
  Down
  Ei hyödyllinen
  Ylläpitäjä

  MikkoMäkelä

  Kun katsotaan, mitä vaaroja digitalisaatio ja tekoälyn kehittyminen yhdessä megatrendien kuten laajat muuttoliikkeet, tekoälyn ja digitalisaation kehittyminen, vallan keskittyminen (tai vähintään kokemus tästä), suurvaltojen kasvava rooli ja harjoittama politiikka jne. tuottavat, nettidemokratian kehittäminen on mielestäni pakollista.

  Se vaatii paljon oppimista, se ei käy hetkessä ja meidän pitää välttää karikot. Siksi on syytä aloittaa NYT.

  • kansainvälisesti demokratia on oikeasti suuremmassa vaarassa kuin pitkään aikaan
  • Suomenkaan asema ei ole yksinäinen saareke maailmassa.
  • Lisäksi meidän pitää pärjätä kansainvälisesti kilpailussa ja samalla toimia kuitenkin eettisesti

  Mitä tehdään esimerkiksi sille paradoksille, että Kiina ja Intia voivat massiivisessa määrin ihmisistä tietoa kehittääkseen esimerkiksi terveydenhuollon tekoälysovelluksia? Emme halua huonontaa omaa yksityisyyden suojaamme, mutta emme halua myöskään jäädä kilpailussa täysin jälkeen.

  Hypettäminen hyvästä osaamisestamme ei riitä. Olen sitä mieltä, että niin kauan kuin käyttämämme web-palvelut eivät ole valtaosin edes eurooppalaisia, niin siihen ei ole edes juuri aihetta. Meidän on mahdollista tarjota kansalaisille Euroopassa nykyisiä netin jättiläisiä parempia palveluita, mutta elämme yhä harhassa tämän mahdottomuudesta. Kysymys ei ole edes jättimäisistä serverijoukkioista, vaan palvelukehityksestä, jossa kärjessä ovat käyttöliittymät, käytettävyys ja ”user experience” (UX).

 • #647 Vastaus
  Hyödyllinen
  Up
  0
  Down
  Ei hyödyllinen
  Ylläpitäjä

  MikkoMäkelä
Vastaa aiheeseen: Onko demokraattinen kehitys tulossa tiensä päähän?
Vinkki: jotta selvistystyömme olisi tehokasta, pyri listaamaan tällä tasolla otsikossa lyhyesti yksittäinen asia, joka vaikuttaa aihealueeseen. Jos aihealue on esimerkiksi "Ilmastonmuutos", yksittäinen asia voi olla "lisäydinvoiman rakentaminen". Tämän alle taas voisi kuulua esimerkiksi "ydinvoiman riskit", "ydinpolttoaineen loppusäilytys" ja "ydinpolttoaineen riittävyys".
Tietosi: