Edustuksellinen demokratia

Aihealueet Nettidemokratia – mahdollisuudet ja vaarat Edustuksellinen demokratia

Tämä aihe sisältää 0 vastaukset, 1 kirjoittaja, ja siihen kirjoitti viimeksi  MikkoMäkelä 5 kuukautta, 3 viikkoa sitten.

 • Julkaisija
  Viestit
 • #641 Vastaus
  Hyödyllinen
  Up
  0
  Down
  Ei hyödyllinen
  Ylläpitäjä

  MikkoMäkelä

  Tässä on edustuksellisen demokratian historiasta ja nykytilanteesta mielipiteen esittävä video:

  Nykyinen demokratian malli on ajalta, jolloin ihmiset eivät osanneet lukea, eivät pystyneet liikkumaan helposti kotipaikkakunnaltaan eikä ollut esim. puhelinta. Tällöin oli pakko käyttää edustajaa, johon luottaa.
  Vaikka edustuksellisella demokratialla on monia hyviä puolia, niin kehitystä tarvitaan, koska olemme joutuneet tilanteeseen, jossa yhä useampi ei koe tulevansa kuulluksi. Tämä voi pahimmillaan haastaa koko demokratian, jos tilannetta ei korjata. Koska kehitys kannattaa tehdä askeleittain (välttäen mullistuksia), niin meillä on jo kiire – asia olisi ollut hyvä aloittaa jo aikaisemmin. Johtuen useiden megatrendien yhdistymisestä olemme suurempien haasteiden edessä kuin kenties aiemmin demokratian historiallisen voittokulun aikana olemme koskaan olleet.

Vastaa aiheeseen: Edustuksellinen demokratia
Vinkki: jotta selvistystyömme olisi tehokasta, pyri listaamaan tällä tasolla otsikossa lyhyesti yksittäinen asia, joka vaikuttaa aihealueeseen. Jos aihealue on esimerkiksi "Ilmastonmuutos", yksittäinen asia voi olla "lisäydinvoiman rakentaminen". Tämän alle taas voisi kuulua esimerkiksi "ydinvoiman riskit", "ydinpolttoaineen loppusäilytys" ja "ydinpolttoaineen riittävyys".
Tietosi: