Äänestä
kanssani

Liike Nyt kansanedustajat sitoutuvat noudattamaan äänestysten tuloksia myös vaalien välissä.

Päätöksenteko paremmaksi nettidemokratian avulla

Suomalaisessa demokratiassa on runsaasti hyviä puolia, mutta joihinkin menettelytapoihin pitää saada parannusta. Suuret päätökset tehdään liian pienessä piirissä ja liian usein puoluepoliittisin perustein, kuulematta kyseisen alueen asiantuntijoita ja ammattilaisia. Tähän on tultava muutos, jonka nykyaika sekä netti meille tarjoavat. Nettidemokratia tarjoaa yhden tavan tutustua tähän monipuoliseen asiaan – voit kertoa mielipiteesi siitä, mikä on tärkeää ja laittaa minut töihin selvittämään asiaa.

Selvitystyön jälkeen jokainen voi tuoda vielä oman elämänkokemuksensa ja asiantuntemuksensa mukaan asiaan. Olemme onnistuneet yhdessä, kun pääsemme puolueiden vaaliteatteri-esityksiä syvemmällä tasolla keskustelussa.

Minun lupaukseni

Demokratia ei voi toimia hyvin, jos edustajien lupauksiin ei voi luottaa. Ehdokkaat sortuvat liian usein lupaamaan asioita, joihin heillä on todellisuudessa vain hyvin rajallinen valta. Minun lupaukseni on selkeä: haluan kehittää kanssasi yhteistyötämme, tuloksena yhä paremmin toimiva demokratia.

Voit jo kampanja-aikana nähdä, että haluan tehdä työni läpinäkyvästi ja ihmisten tietämystä kunnioittaen. Laita minut töihin!

Luottamus perustuu vuorovaikutukseen

Nykyinen poliittinen järjestelmä pitää haastaa kehittymään. Kaikkien on pystyttävä osallistumaan ja päätösten pitää olla oikeudenmukaisia. Läpinäkyvyys ja vastavuoroisuus tuottavat luottamusta.

Tämä sivusto esittelee minut ehdokkaana, sekä tarjoaa todellisen osallistumisen mahdollisuuden kaikille.

KEHITETÄÄN SUOMEA YHDESSÄ. LAITA MINUT TÖIHIN!

Kerro aiheesi

Nettidemokratiassa käsiteltävät aiheet tulevat suoraan äänestäjiltä. Mikä sinusta on tärkeää?


Voit antaa myös ehdotuksesi siitä, mistä asiaa voisi selvittää.

Mikko selvittää

Joka viikko valitsen suosituimmista aiheista vähintään kaksi, käärin hihat ylös ja selvitän asiaa asiantuntijoilta sekä alan ammattilaisilta.

Jos haluat ilmoittautua jonkin alueen asiantuntijaksi, klikkaa alla olevaa nappulaa.

Yhteistyöllä eteenpäin

Kun olen haastatellut ihmisiä ja kerännyt tietoa eri lähteistä, tuotan sen muotoon, jota on helppo kommentoida ja edelleen parantaa yhdessä!

ALOITA VALITSEMALLA MITÄ AIHETTA HALUAT VIEDÄ ETEENPÄIN.

Mitä haluaisit minun ehdokkaana(si) ensi viikolla selvittävän?

Voit jättää ehdotuksesi alla olevalla lomakkeella tai käyttää Facebook kommentointia. Voit myös twiitata #mikkoselvittaa. Selvitän vähintään kahta suosituimmista aiheista joka viikko. Tämän jälkeen sen käsittely jatkuu Yhteistyöllä eteenpäin -osiossa.

 

Yhteistyöllä eteenpäin

Nettidemokratian vahvuus on mahdollisuudessa uudella tavalla saada erilaisten ihmisten asiantuntemus ja kokemukseen pohjaava tieto käyttöön päätöksenteossa.

Esittelen tätä ideaa kampanja-aikana tällä sivustolla. Vaikka resurssini eivät ole samat kuin jo istuvan kansanedustajan, uskon että tulet olemaan tyytyväinen työnäytteisiini, joista ensimmäiset tulevat tähän ensi viikolla. Laita minut töihin!

#vaalisirkus

Mitä hauskaa, mutta mielellään myös hyödyllistä voisin ehdokkaana(si) ensi viikolla tehdä? Tämä saa viedä korkeintaan muutaman tunnin viikosta – mutta ehtiihän siinäkin ajassa jo paljon!

Esimerkiksi 17.2. olimme tarjoilemassa mehua hiihtäjille lentokentän ladun vieressä.

#tilaatarjolla

Olen vuokrannut tilaa ja koska sitä on enemmän kuin tarvitsen toimistoksi, annan sitä käyttöön hyväksi katsottavaan tarkoitukseen. Autan mielelläni myös lähiseudun yrittäjiä.

 • Tila on Lappeenrannan keskustassa, Raatimiehenkatu 13
 • Voin tarjota myyntipöydän esimerkiksi koululuokille, seuroille tai yhdistyksille, päiväksi tai muutamaksi
 • Järjestän ikkunaan ja sosiaaliseen mediaan mainostusta myynnistä
 • Tuote-esittelyjen mahdollisuus yrittäjille, videotykki käytettävissä
 • Voin tehdä koemyyntiä tuotteille yrittäjän avuksi
 • Keskustelu- tai vaikkapa lautapeli-iltoja?
 • Muitakin ideoita otan kernaasti vastaan!

Tee historiaa! Pakota puolueet uudistumaan.

Tarkoitus on uudistaa päätöksentekoa. Tämä on Suomelle kohtalonkysymys! Yhä nopeammin muuttuvassa maailmassa meillä ei ole varaa toimia yli sata vuotta vanhan järjestelmän vankeina.

 • Poliittisten virkanimitysten sijasta me kaikki valitsemassa ja vaikuttamassa, myös vaalien välillä
 • Avointa ja rehellistä päätöksentekoa rakenteellisen korruption sijaan
 • Tutkittuun tietoon ja kokemukseen perustuvia ratkaisuja ryhmäkurin ja pienen sisäpiirin päätösten sijaan
 • Enemmän asiantuntijuutta ja elämänkokemuksen tuomaa viisautta politiikkaan, vähemmän ammattipoliitikkoja
 • Puhdas luonto ja turvallinen yhteiskunta todellisiksi arvoiksi oman edun tavoittelun ja lyhytnäköisen politiikanteon sijasta